Vzniká nové společenské centrum s modlitebnou v Sedlčanech

2.4.2019

Společenské centrum v Sedlčanech bude sloužit zejména pro duchovní účely a s nimi spojené akce. Budou se zde pořádat různá setkání, přednášky či volnočasové aktivity pro děti i dospělé. Na otevřeném prostranství před budovou plánuje organizace Maranatha – nadační činnost Radima Passera – pořádat komunitní aktivity, jako např. jarmark, menší kulturní akce apod. Součástí budovy budou také čtyři bytové a jedna obchodní jednotka. Společně s tímto projektem vznikne i modlitebna. Investorem projektu je křesťanská organizace Maranatha. Dokončení stavby se plánuje na podzim letošního roku.

„Společenské centrum i modlitebna budou sloužit ke sdílení naděje, kterou jsme poznali skrze víru v Ježíše Krista. Naděje na plnohodnotnější životy, lepší vztahy, zdravější životní styl i odpuštění. Společenské centrum bude nedaleko centra města tvořit takový klidný záliv. V plánu je v jeho těsné blízkosti vybudovat městský park se sportovními prvky a dětským hřištěm. Součástí Společenského centra bude i obchodní jednotka, do které umístíme buď charitativní obchůdek, nebo obchod se zdravou výživou," říká Radim Passer, zakladatel organizace Maranatha. „Architektonické i interiérové zpracování modlitebny je oproti podobným stavbám netradiční. Vchod a další části budovy budou prosklené a v interiéru tak bude velké množství přirozeného světla. Raritou bude i viditelná křtitelnice," doplňuje Radim Passer.

Autorem návrhu obou budov je architektonická kancelář A8000 s.r.o., autor vizualizací  SDAR s.r.o., a generálním dodavatelem stavby je společnost HSF System a.s.

Pro více informací kontaktujte:

Ing. Terezie Dusbabová
Maranatha z.s.
E-mail: terezie.dusbabova@maranatha.cz

Informace pro editory:

Organizace Maranatha z.s., byla jako křesťansky orientovaná organizace založená v roce 2002 Radimem Passerem s cílem poskytovat široké veřejnosti nové možnosti poznání životních hodnot a jejich praktického využití. Mimo jiné provozuje vegetariánskou restauraci a obchod se zdravou výživou, stála u založení Křesťanské střední školy, základní školy a mateřské školy Elijáš a Společenského centra Bethany. Je iniciátorem mnoha projektů v oblasti zdravé výživy, vzdělání a křesťanských duchovních aktivit doma i v zahraničí. Mezi základní hodnoty a cíle sdružení patří podpora duchovního, psychického, společenského i fyzického rozvoje člověka, přirozený životní styl, kvalitní způsob života a výchova spolu s celoživotním vzděláváním v duchu křesťanských principů. Další informace naleznete na https://www.maranatha.cz.

Budova A v BB Centru je po rekonstrukci opět…

3.4.2019 - Administrativní Budova A v pražském BB Centru prošla v loňském roce celkovou revitalizací vnějšího pláště i… Více informací

Vzniká nové společenské centrum s modlitebnou v…

2.4.2019 - Společenské centrum v Sedlčanech bude sloužit zejména pro duchovní účely a s nimi spojené akce. Budou se zde… Více informací