Křesťanská škola Elijáš v BB Centru nově otevírá lyceum

23.10.2018

Křesťanská střední škola, základní škola a mateřská škola Elijáš nacházející se v multifunkčním areálu BB Centrum v Praze 4 rozšířila v letošním školním roce nabídku vzdělání o třetí stupeň. V září se brány školy poprvé otevřely pro středoškoláky, kteří mají možnost studovat na zdejším lyceu zaměřeném na humanitní a přírodní vědy a zakončit jej po čtyřech letech maturitní zkouškou.

Křesťanská škola Elijáš funguje v BB Centru už deset let a právě u příležitosti kulatého jubilea se rozhodla rozšířit portfolio vzdělávacích možností o střední stupeň školy. Kombinované lyceum jako čtyřletý studijní obor s maturitou poskytne studentům úplné všeobecné vzdělání, jehož součástí je výuka jazyků, matematiky, přírodních a společenských věd či finanční gramotnosti. Ve třetím roce studia si studenti mohou zvolit mezi humanitním a přírodovědným zaměřením, díky čemuž se jejich výuka rozšíří o předměty prohlubující jejich estetické, ekologické či morální cítění. Každoročně bude otevřena jedna nová třída prvního ročníku pro maximálně dvacet studentů.

Škola disponuje moderním vybavením potřebným pro kvalitní vzdělávání, pohodlnými třídami i vlastní tělocvičnou. Na začátku září byl v její těsné blízkosti otevřen nový školní pavilon poskytující prostory školní jídelně vařící výhradně vegetariánská jídla a několika klubovnám. Většina místností pavilonu je multifunkčních a může posloužit jako školní družina pro mladší žáky, stejně jako klubovny či místa pro neformální setkávání studentů s pedagogy. K zahradě pavilonu přiléhá atletický stadion určený pro outdoorové sportovní aktivity školy i široké veřejnosti.

O developerovi

PASSERINVEST GROUP, a. s., je ryze česká developerská a investiční společnost, jejíž jméno je spojováno zejména s realizací multifunkčního areálu BB Centrum v Praze 4 - Michli. Tímto, svého druhu nejúspěšnějším a nejrozsáhlejším projektem ve střední Evropě, si společnost založená roku 1991 Radimem Passerem vybudovala velmi dobré jméno jak na domácí, tak mezinárodní úrovni. Zásluhu na tom má nejenom kvalita realizovaných projektů a vysoká úroveň poskytovaných služeb, ale i smysl pro fair-play, vstřícný vztah k nájemcům-uživatelům budov a zodpovědnost vůči společnosti i životnímu prostředí. Ve svém portfoliu má PASSERINVEST GROUP další zajímavé developerské projekty.

Budova A v BB Centru je po rekonstrukci opět…

3.4.2019 - Administrativní Budova A v pražském BB Centru prošla v loňském roce celkovou revitalizací vnějšího pláště i… Více informací

Vzniká nové společenské centrum s modlitebnou v…

2.4.2019 - Společenské centrum v Sedlčanech bude sloužit zejména pro duchovní účely a s nimi spojené akce. Budou se zde… Více informací