Nové náměstí v Praze – společnost Passerinvest Group vybudovalo veřejný prostor za 65 mil. Kč

14.6.2018

BB Centrum, multifunkční areál na Praze 4, proměnilo stávající parkoviště v náměstí. Nový veřejný prostor má rozlohu okolo 4 500 m2 a jediným investorem výstavby přesahující 65 mil. Kč, byla developerská a investiční společnost PASSERINVEST GROUP. Nové náměstí bude sloužit zejména pro setkávání, odpočinek a občerstvení nebo pro pořádání kulturních
i sportovních akcí a pro obohacení veřejného života v Praze. Spolu s náměstím byl vybudován přechod pro chodce přes ulici a nový autobusový záliv, který tak zjednoduší a zpříjemní pohyb po celém areálu.

Náměstí Brumlovka bylo vybudováno během tří měsíců na místě veřejného parkoviště, které zde bylo i v době před vznikem BB Centra. Na náměstí je nově vysázeno 7 patnáctiletých platanů, je zde umístěno 73 stolečků, místa na sezení, květináče se zelení a další parkový mobiliář. Náměstí tvoří
na 2 700 m2 mozaika z dovezeného kamene z Portugalska, vodní prvek, trysková fontána zabudovaná do pochozí plochy, a je zde také zabudován speciální kotvící prvek na vánoční strom.

Vybudováním náměstí Brumlovka získalo BB Centrum další prostor pro veřejnost i pracující
v BB Centru. Získalo tím také místo, kam lze zajít při polední pauze na oběd, odpolední kávu nebo večerní posezení s přáteli či kolegy, kde se budou konat sezónní a farmářské trhy, hudební i divadelní představení a další doplňkové kulturní akce.

Na náměstí Brumlovka budou např. v pátek 22. června klasické trhy a od 6. do 9. srpna zde bude zastávka s projekcí pojízdného letního kina KinoBus.

Investorem projektu byla společnost PASSERINVEST GROUP a návrh náměstí pochází z architektonické kanceláře Aulík Fišer architekti.

Více informací o akcích v BB Centru naleznete na facebook.com/BBCentrum.

BB Centrum otevřelo svůj ojedinělý, svým posláním…

5.9.2018 - Školní Pavilon v pražském BB Centru, jehož developerem je PASSERINVEST GROUP a.s, vznikl na místě zchátralého… Více informací

Náměstí Brumlovka ovládla Latinská Amerika

31.8.2018 - Náměstí Brumlovka v pražském multifunkčním areálu BB Centrum ovládla Latinská Amerika nejen svými rytmy, ale… Více informací