První bytový panelák zbourán

3.5.2018

BB Centrum na Praze 4 mělo ještě donedávna mezi moderními administrativními a rezidenčními budovami pozůstatek z komunistické éry, čtyři nevzhledné paneláky (postavené v sedmdesátých letech minulého století jako ubytovny pro stavební dělníky budující Jižní město). Dva z nich (v posledních letech sloužily jako administrativní objekty kategorie C) byly, jako první v Praze, během deseti dnů strženy a na jejich místě vyroste v příštím roce nový bytový dům se 172 byty pro krátkodobý a dlouhodobý pronájem. PASSERINVEST GROUP, developer projektu, tak v BB Centru rozšiřuje nabídku rezidenčního bydlení a reaguje na aktuální poptávku trhu.

Úspěšná demolice starého panelového domu započala v březnu 2018 a probíhala formou postupného rozebírání za plného provozu v okolních bytových i administrativních budovách i na komunikacích. V těchto dnech zde probíhají finální práce, odvoz suti apod. a místo je upravováno a připravováno pro stavbu bytového domu. Snahou developera projektu, společnosti PASSERINVEST GROUP, bylo provést demolici co nejrychleji a s co nejmenším narušením práce a provozu v areálu BB Centrum.

Společnost PASSERINVEST GROUP chce zachovat charakter, typologii místa a plánuje zde na přelomu roku 2018-2019 začít se stavbou nového bytového domu s nájemními byty podle návrhu architektonické kanceláře Aulík Fišer architekti.
„Naší dlouhodobou strategií je budovat skutečné město, zachovávat jeho typologii a urbanismus a modernizovat ho zevnitř nikoli rozpínat do kraje. Chceme, aby BB Centrum bylo plnohodnotnou městskou částí, kde se bydlí, pracuje a kde se především žije. Proto nenecháme stát dnes již nevyhovující panelák, na kterém bychom mohli provést pouze nejnutnější úpravy a rychle ho nabídnout na trh, ale chceme, aby zde stál moderní špičkový bytový dům s komfortem odpovídajícím aktuálním požadavkům na bydlení," vysvětluje Radim Passer, předseda představenstva PASSERINVEST GROUP, a.s.
Na pozemku necelých 6 000 m2 vyroste bytový dům s retailem v parteru. V části bude apart hotel se 78 byty pro krátkodobé pronájmy, např. pro manažery a zaměstnance firem, které v areálu sídlí či pro návštěvníky Prahy, druhá část bude mít 94 bytů pro dlouhodobé pronájmy tedy byty, kterých je v Praze stále nedostatek. Budova bude mít 4 podzemní podlaží s 210 parkovacími místy. V celém parteru tak bude vybudován prostor pro obchodní jednotky a služby pro veřejnost. Dokončení objektu je plánováno do konce roku 2020.

Lenka Preslová nově vede obchodní oddělení…

13.8.2018 - Lenka Preslová se stala novou ředitelkou obchodního oddělení developerské a investiční společnosti… Více informací

Balance Club Brumlovka má unikátní terasu

30.7.2018 - Balance Club Brumlovka slavnostně otevřel novou odpočinkovou terasu, která prošla kompletní rekonstrukcí a… Více informací