PASSERINVEST NAVRHUJE NOVÝ KONCEPT DOBUDOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY V ČR A V PRAZE

29.6.2017

Skupina PASSERINVEST zareagovala na palčivý problém České republiky – nedokončenou a nedostatečnou síť dálničních a rychlostních komunikací a stejně tak stagnující rozvoj metra v Praze. PASSERINVEST přichází s vlastním konceptem dobudování dopravní infrastruktury jak v Praze, tak po celé České republice v návaznosti na dopravní situaci a dopravní řešení v sousedních státech. Projekt si klade za cíl urychlit dobudování stávajících a vybudování nových 644 km dálnic a 1 274 km rychlostních silnic, protože kvalitní dopravní infrastruktura je klíčová pro zajištění prosperity České republiky.

Problémy dopravní infrastruktury v České republice se v různé podobě přímo či nepřímo dotýkají každého člověka. I přes neustálé stížnosti podnikatelské i široké veřejnosti je aktivita politické reprezentace a potažmo státu v této oblasti velmi nízká a výsledky žalostně nedostatečné. Proto považovala skupina PASSERINVEST v čele s Radimem Passerem za nutné, ujmout se iniciativy a předložit odpovědnému politikovi, skupině politiků či vládě, tedy zodpovědným a zároveň kompetentním osobám, praktický a proveditelný koncept dobudování chybějící dopravní infrastruktury, který považuje za klíčový pro další ekonomickou prosperitu České republiky.

Navržená koncepce svým pojetím dobudování 644 km dálnic a 1 274 km rychlostních silnic (viz Map. 1) a zefektivněním sítě metra v Praze včetně jeho propojení s příměstskou železnicí (viz Map. 2) výrazně přispěje k rozvoji regionů, odstranění dopravního přetížení Prahy i okolí a posílení výkonu celé ekonomiky ČR.

„Tento návrh není zcela jistě konfrontační. Naopak staví na současném, byť pomalém dokončování koncepce ze 70. let, která v podstatě vychází z plánu J. A. Bati, a dále ji významně rozšiřuje. Původní koncepce je totiž výrazně radiální, má paprskový efekt, kde většina dálnic a hlavních rychlostních silnic míří do Prahy. Koncept navrhuje dobudování tangenciální sítě propojující vzájemně klíčová města regionů při maximálním respektu k životnímu prostředí a zajištění bezpečnosti provozu," vysvětluje Radim Passer, iniciátor projektu. Díky možnosti propojení financování státem i soukromým sektorem a také při vlastním budování např. formou PPP projektů nabízí koncept dramatické zrychlení výstavby a možnost využití nových technických i technologických trendů v dopravě.

Krčák žije - nový online magazín a Setkání s…

19.4.2018 - Krčák žije je online lifestylový magazín, který nabízí tipy a rady, jak aktivně trávit čas v Krčském lese a… Více informací

PASSERINVEST GROUP OPĚT VLASTNÍ BUDOVY VILLAS

21.2.2018 - PASSERINVEST GROUP, česká developerská a investiční společnost, odkoupila v lednu 2018 budovy BB C – Vila… Více informací